FopmaWier boekbinderij

Over mij

Over mij

Mijn eerste boek maakte ik in 2006. Ik zat al jarenlang in het grafische vak, eerst als zeefdrukker en daarna in de offset.

 - - -

Tijdens mijn loopbaan kwam ik erachter dat ik vooral geinteresseerd was in oude technieken en de ambachtelijke kant van het grafische vak.
Toen ik werd gevraagd een kleine oplage boeken vorm te geven en te produceren, ben ik mee gaan werken bij een handboekbinder. Daar is de vonk overgeslagen en het boekbindvirus barstte in volle hevigheid los.
In de daarop volgende jaren ben ik mij meer gaan verdiepen in het vak door erover te lezen, stage te lopen, opleidingen en cursussen te volgen. En natuurlijk heel veel boeken maken, want oefening baart kunst!

In het boekbinden kan ik al mijn creativiteit kwijt en ik vind het geweldig om vernieuwend te werken met al deze oude ambachtelijke technieken.  

 

Wytze Fopma

Over FopmaWier

Over FopmaWier

FopmaWier is een (hand)boekbinderij gespecialiseerd in bijzonder bindwerk en kartonnages in kleine oplages. Jarenlange ervaring in het grafische vak...

- - -

...wordt hier sinds 2009 gecombineerd om u het beste advies te geven. Of het nu gaat om papierkeuze, drukwerk of cratieve ondersteuning, ik ben u graag van dienst.

Ik maak deel uit van een groot netwerk van creatieven, ben aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Handboekbinderijen en ik draag het keurmerk Erkend Handboekbinder.

Logo VNH